Skip to content
Ny vd har spännande planer för Aareon Nordic

Press release -

Ny vd har spännande planer för Aareon Nordic

Björn Gidlund tillträdde den 1 februari som vd för Aareon Nordic. Han kommer närmast från Einride som utvecklar elektrifierade och självkörande transportlösningar. Björns långa och breda erfarenhet av ERP-system och ledarskap tar Aareon Nordic mot en spännande framtid.

– Mina erfarenheter av verksamhetsutveckling, affärsledningssystem, digitalisering och IT har gett mig en god förståelse för hur ett bolag fungerar, vilka processer som finns och hur samarbetet med leverantörer ser ut. Det innebär att jag har lätt för att förstå våra kunders utmaningar och behov. Erfarenheter av ledarskap från min tid i Försvarsmakten och olika företag är också viktiga. Jag tror på att anpassa ledarskapet efter situationen och coacha medarbetare till framgång. Jag känner mig trygg i att kunna göra ett bra jobb med stöd av kompetenta medarbetare på Aareon, säger Björn Gidlund.

För Aareon innebär rekryteringen av Björn en karismatisk, energisk och resultatinriktad ledare med gedigna erfarenheten av ERP-system och konsultrådgivning, vilka är företagets kärnområden. Ledningen anser att Björn har förmågan att ta företaget och dess kunder in i framtiden. Hans engagemang har märkts från första dagen:

– Jag får energi av att träffa så många duktiga medarbetare och se att vi har en väldigt bra produktplattform att bygga vidare på. Ännu mer energi kommer jag att få av kundmöten där jag får höra om behov och önskemål. För att leverera nytta och ett ökat värde, behöver vi arbeta nära våra kunder.

För Björn Gidlund är Aareon ett intressant företag eftersom förutsättningarna finns för att vara banbrytande.

– Aareon Nordic är ett lokalt företag som verkar i Norden, samtidigt är vi en del av en stor europeisk koncern. Det ger oss styrkan att möta framtidens utmaningar på ett bättre sätt. Vi har den lokala närvaron med det stora företagets muskler. Vår produktstrategi är vår starka lokala ERP-produkt i mitten, Incit Xpand, som vi förädlar med gruppgemensamma digitala produkter som blomblad på en blomma. Dessa digitala gränssnitt och produkter utvecklar vi i ett stort globalt utvecklingsteam.

Framtidsspaningen från Aareons nya vd är att digitaliseringen kommer att fortsätta i en rasande takt. Uppkopplade intressenter och fastigheter möjliggör nya tjänster som underlättar för fastighetsägare, partners som utför fastighetsunderhåll, hyresgäster och andra aktörer.

– Aareon fokuserar på utveckling och kundbehov på både kort och lång sikt. Jag ser fram emot att vara med på denna spännande resa, avslutar Björn Gidlund.


För mer information:

Regina Hammarlund, CMO

regina.hammarlund@aareon.com, + 46 70-322 52 00


Subjects

Categories

Regions


Aareon Sverige AB ingår i Aareonkoncernen som är marknadsledaren i Europa av heltäckande affärssystem för fastighetsägare. Vi hjälper fastighetsorganisationer att öka kundfokus och lönsamhet. Det gör vi med stöd av Aareon Incit Xpand - marknadens vassaste och mest effektiva fastighets- och ekonomisystem. Vi ger även ut en bokserie om effektiv fastighetsförvaltning, REPAB Fakta. Med mer än 3000 kunder i 8 länder är Aareon Europas ledande samarbetspartner för digitala lösningar inom fastighetsbranschen.

Press contacts

Regina Hammarlund

Regina Hammarlund

Press contact CMO Marknad + 46 70-322 52 00

Marknadsledande inom fastighets- och ekonomisystem

Aareon är den ledande leverantören av ERP-programvara och digitala lösningar för den europeiska fastighetsbranschen och dess partners. Företaget digitaliserar fastighetsförvaltningen genom att erbjuda användarorienterade programvarulösningar som förenklar och automatiserar processer, stöder hållbar och energieffektiv drift och kopplar samman alla deltagare i processerna. Aareons forskning och utveckling bygger på ett samarbete där teknikledarens kunskap och expertis möter kundernas behov och krav. Detta resulterar i lösningar som bidrar till att förenkla människors liv och arbete och som gör det möjligt för företag att förverkliga nya möjligheter till värdeskapande.

Mer än 7 000 kunder över hela Europa förvaltar cirka 12 miljoner enheter. Aareon-koncernen har kontor i Tyskland, Österrike, Schweiz, Finland, Frankrike, Storbritannien, Nederländerna, Norge samt Sverige och sysselsätter mer än 2 000 personer. År 2021 omsatte Aareon 269 miljoner euro och genererade ett justerat EBITDA på 67 miljoner euro.

Aareon Nordic
Flöjelbergsgatan 10
43137 Mölndal
Sverige