Skip to content
SigtunaHem, med VD Göran Langer, satsar på nytt affärssystem från Aareon Nordic.
SigtunaHem, med VD Göran Langer, satsar på nytt affärssystem från Aareon Nordic.

Press release -

Hyresgästens digitala upplevelse i fokus när SigtunaHem väljer nytt affärssystem

SigtunaHem satsar på att utveckla digitala erbjudanden till hyresgäster med Aareon Nordics fastighetssystem och digitala tjänsteutbud. I den nya hyresportalen kan hyresgästerna nu sköta alla delar gällande deras hem – från tvättstugebokningar, serviceanmälningar och hyresbetalning till bytestorg och tillvalsbutik.

- Det här ger oss en solid och framtidssäker teknisk plattform och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete, säger Göran Langer, VD på SigtunaHem.

Med Aareon Nordics affärssystem Incit Xpand och hyresportalen uPortal kan SigtunaHem erbjuda en helt ny plattform för teknisk och ekonomisk förvaltning, ärendehantering, uthyrning, marknadsarbete och kommunikation. Systemet blir en viktig pusselbit i SigtunaHems arbete med att förverkliga målen i bolagets digitala strategi och framtidssäkra verksamheten.

- För att nå vår vision – Sveriges mest nöjda hyresgäster – måste vi ta ett stort digitalt steg och utveckla vårt utbud av digitala tjänster. Vi såg då ett behov av ett nytt fastighetssystem eftersom det på många sätt är motorn i vår verksamhet, säger Göran Langer.

Samlad kunskap från Europas fastighetsbransch

Aareon Nordic är en ledande leverantör av fastighetssystem i Norden med ett starkt fokus på digitala lösningar och helhetsbilden av en fastighets behov. Som en del av Aareon Group finns det även erfarenhet av fastighetsbranschen från hela Europa.

- Från Aareons sida är vi glada och stolta över att kunna få vara en del av SigtunaHems digitala resa för att skapa en kundupplevelse i framkant. Genom den gemensamma produktutveckling som nu sker inom Aareon i hela Europa har vi möjlighet att ta nya innovativa lösningar till vår Nordiska marknad, säger Lars Aabol, VD på Aareon Nordic.

Avtalet mellan SigtunaHem och Aareon undertecknades fredag 8 maj efter en upphandling enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling). Målsättningen är att SigtunaHem och Aareon med gemensam kraft ska genomföra implementationsprojektet under 2020. 

_________________________________________________________________

SigtunaHem äger och förvaltar 4 800 lägenheter med hyresrätt i Sigtuna kommun. Vi är ett serviceföretag som erbjuder attraktivt boende och vår verksamhet kännetecknas av långsiktighet och hållbarhet. Vår främsta uppgift är att utveckla trygga och trivsamma boendemiljöer med hög servicegrad.

Related links

Subjects

Tags

Regions


Aareon Sverige AB ingår i Aareonkoncernen som är marknadsledaren i Europa av heltäckande affärssystem för fastighetsägare. Vi hjälper fastighetsorganisationer att öka kundfokus och lönsamhet. Det gör vi med stöd av Aareon Incit Xpand - marknadens vassaste och mest effektiva fastighets- och ekonomisystem. Vi ger även ut en bokserie om effektiv fastighetsförvaltning, REPAB Fakta.Med mer än 3000 kunder i 8 länder är Aareon Europas ledande samarbetspartner för digitala lösningar inom fastighetsbranschen.

Press contacts

Regina Hammarlund

Regina Hammarlund

Press contact CMO Marknad + 46 70-322 52 00

Marknadsledande inom fastighets- och ekonomisystem

Aareon Sverige AB ingår i Aareonkoncernen som är marknadsledaren i Europa av heltäckande affärssystem för fastighetsägare. Vi hjälper fastighetsorganisationer att öka kundfokus och lönsamhet. Det gör vi med stöd av Aareon Incit Xpand - marknadens vassaste och mest effektiva fastighets- och ekonomisystem. Med mer än 3000 kunder i 8 länder är Aareon Europas ledande samarbetspartner för digitala lösningar inom fastighetsbranschen.

Aareon Sverige AB
Flöjelbergsgatan 10
43137 Mölndal
Sverige